UKRAJINA NEĆE POSTOJATI ZA 50 GODINA "Izdali smo ih kao nijedna druga država"
Foto: Alo ilustracija

SAD su "izdale" Ukrajinu i uništiće je tako što će rasprodati svoju zemlju i "preplaviti" je imigrantima iz trećeg sveta, predvideo je američki novinar Taker Karlson u intervjuu sa sinom bivšeg predsednika Donalda Trampa, Donaldom mlađim.

U video intervjuu objavljenom u petak, Karlson i Tramp mlađi su se složili da je američki predsednik Džo Bajden doveo svet na ivicu Trećeg svetskog rata i da su SAD u suštini „u ratu sa Rusijom“.

„Niko nije artikulisao kako izgleda pobeda u Ukrajini“, rekao je Tramp mlađi.

„Ne znam šta to znači. Da li je to kao večna smrt Ukrajinaca i Rusa dok svi ne budu zbrisani i Blekrok ne uđe tamo i preuzme svu poljoprivrednu zemlju? Tako mi se čini.”

Suđenje Trampu

AP/Tanjug

 

Blekrok je najveća svetska investiciona kompanija i kontroliše imovinu od procenjenih 10 biliona dolara. Firma je jedan od najvećih stranih vlasnika obveznica u Ukrajini, a 2022. godine potpisala je memorandum o razumevanju sa Kijevom u kojem se navodi da će upravljati posleratnom rekonstrukcijom Ukrajine.

Nekoliko bivših zaposlenika Blekroka služi u Bajdenovoj administraciji, uključujući Brajana Diza, šefa Nacionalnog ekonomskog saveta.

Nakon što je ukrajinski lider Vladimir Zelenski potpisao kontroverzni paket zemljišnih reformi u zakon 2020. godine, strane investicione firme kao što su NCH Capital, BNP i Vanguard Group sada kontrolišu oko 28% obradivog zemljišta u Ukrajini, prema istraživanju Oukland instituta.

Reforme Zelenskog podržali su Međunarodni monetarni fond i Američka agencija za međunarodni razvoj.

„Oni već prodaju zemljište u Ukrajini stranim investitorima i preplaviće Ukrajinu imigrantima iz trećeg sveta i Ukrajina neće postojati za 50 godina“, rekao je Karlson.

„Neće biti ukrajinske nacije. Izdali smo ih kao nijedna druga država.”

Bivši predsednik Donald Tramp je u više navrata obećavao da će okončati sukob u Ukrajini „za 24 sata“ ako bude ponovo izabran ovog novembra, govoreći na konferenciji Libertarijanske partije prošlog vikenda da namerava da „prestane da troši stotine milijardi dolara na vođenje ratova drugih ljudi.”

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading