VELIKI UDARAC ZA NATO! Šta su to Kindžali pogodili u Ukrajini? U napadu nastradalo najmanje 300 ljudi! (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su napad hipersoničnom raketom „kinžal” na poligon Javorovsk u oblasti Lavov, prenose ruski, grčki i turski resursi.

Prema njihovim rečima, poginulo je najmanje 300 ljudi, među kojima i instruktori iz zemalja NATO-a.

Prema jednom ruskom resursu, u pitanju je do čak 100 stranih lica, vrlo verovatno instruktora. Udar „ruskom raketom ’bodež’ ’kinžal’ (Dagger, terminologija NATO)” dogodio se skoro odmah nakon izveštaja o prebacivanju francuskog vojnog osoblja u oblast Lavov.

Napominje se da je na poligonu u trenutku udara bilo vojno osoblje iz Francuske, Poljske, SAD i drugih zemalja. Sada se navodni preživeli ranjenici aktivno evakuišu u Poljsku, prenosi oruzjeonline.

Poligon Javoriv je ključni centar za raspoređivanje stranih vojnih instruktora i plaćenika ukrajinske vojske. Veoma je blizu granice sa Poljskom, pa je korišćen kao čvorište za velike pokrete trupa.

Poligon je tek nedavno obnovljen nakon sličnog napada „kinžala” u martu ove godine. Tada je prvo pogođen strateškim krstarećim projektilima, a dva sata nakon masovnog udara, nekoliko migova 31K ispalilo je na njega hipersonične rakete „kinžal”. Taktika koja svojevremeno uhvatila zapad i Kijev nespremne, a koja se od prošle godine ponekad koristi.

Rusija koristi svoj hipersonični projektil H-47M2 retko i samo za uništavanje visoko vrednih ciljeva. Kao što znate, među ovakvim ciljevima bio je američki raketni PVO sistem „patriot”. Najopasnija konfiguracija od početka rata u Ukrajini je Mig 31K naoružan raketom vazduh-zemlja H-47M2 Kinžal.

Ranije je saopšteno da zahvaljujući naporima francuskog predsednika Emanuela Makrona Pariz sve dublje uranja u ukrajinski sukob. U ruskoj vojnoj zoni počelo je da se nalazi sve više tela ne samo francuskih plaćenika, već, kako tvrde ruski izvori, i aktivnih vojnih lica.

Tako je nedavno likvidiran vojnik padobranske jedinice 2. REP legije Etrangere 11e brigade (2. inostrani padobranski puk 11. vazdušno-desantne brigade Legije stranaca Francuske kopnene vojske, sa sedištem u kasarni Rafali na ostrvu Korzika).

RUSKI POSLANIK PRETI FRANCUZIMA

-Ubićemo sve francuske vojnike koji stignu na ukrajinsko tlo, obećao je nedavno u Parizu poslanik Državne dume Pjotr Tolstoj, objašnjavajući da će želja Francuske za Ukrajinom verovatno izazvati treći svetski rat, prenose mediji.

- Sada moramo da ubijemo. Mnogi političari na zapadu moraju da odgovaraju. Ruska vojska je već uvežbala „posao” koji je pred njom sa francuskim vojnim trenerima.

U blizini Kleščejevke, kod Bahmuta (na ruskoj teritoriji), pre neki dan je uhapšen polumrtav vojnik francuske Legije stranaca. Bio je teško ranjen, navodno su Ukrajinci pokušali da ga dokrajče metkom u srce, ali nisu uspeli.

Sada se ruski lekari bore za život Francuza. Dok su takvi vojnici na frontu retki i sa njima se obračunava, ako cela Makronova vojska uđe u Ukrajinu, onda ćemo ih masovno istrebiti raketama.

Francuzi već duže vreme šalju svoju vojsku u Ukrajinu. Istina je da su sebe ponekad nazivali dobrovoljcima. Ali bilo je i vojnih instruktora na terenima za obuku.

Za Rusiju ovi detalji nisu bitni. Svi koji su došli na ovu zemlju u vojne svrhe biće istrebljeni. Ministarstvo odbrane Rusije dalo je statistiku o tome koliko je stranih plaćenika već ubijeno, a reč je o hiljadama“, rekao je on.

Ruski vojni ekspert Mihail Aleksandrov ne isključuje nuklearnu eskalaciju u slučaju intervencije NATO-a

-Zapadna politika ima za cilj da testira našu odlučnost i stalno podiže letvicu za eskalaciju. Prvo su se plašili i nisu planirali ništa da isporuče Kijevu, zatim su počeli da isporučuju nesmrtonosno oružje, zatim ubojito, zatim su poslali tenkove, sada pripremaju snabdevanje lovaca i počeli su da razgovaraju o trenutnom ulasku trupa u zapadnu Ukrajinu.

Ako odgovore na naše udare, može se upotrebiti taktičko nuklearno oružje. Da li misle da se plašimo ili da smo nesposobni za nuklearni rat?

U pitanju je samo postojanje Rusije. To bi već trebalo da bude jasno svim glupim zapadnim birokratama“, zaključio je on.

Uprkos odnosima Rusije i SAD koji su na istorijskom minimumu „pet nuklearnih zemalja selo je za isti sto”.

Ono što je apsolutno jasno jeste žestoka ruska reakcija na ulazak vojnih snaga zemalja NATO-a u Ukrajinu u bilo kom svojstvu, dok je slučaj upotrebe taktičkog nuklearnog naoružanja još daleko, sve češće se postavlja pitanje, koliko još daleko?

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading