Ukrajinski uništili ruski jurišni čamac
Foto: Printscreen/Printscreen

Vojnici su pali u vodu, a na snimcima se vidi kako većina njih pliva ka ostrvu Nestrič u Hersonskoj oblasti, koje Rusija pokušava da stavi pod svoju kontrolu od prošle godine.

Preživeli u eksploziji čamca kasnije su ubijeni od granata dok su se penjali na ostrvo.

 

 

- Dronovi su poremetili rusku operaciju i eliminisali najmanje sedam, dodaje se u izveštaju, uz objašnjenje da je ostrvo Nestriha poslednje ostrvo na desnoj obali i kao takvo strateški važno.

Udar dronom usledio je nakon što je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova juče rekla da će Moskva uzvratiti udarima na britanske ciljeve ako ukrajinske trupe koriste britansko oružje da napadnu Putinovu teritoriju. Ona je rekla novinarima da bi britanski ciljevi na teritoriji Ukrajine i van njenih granica mogli biti pogođeni takvim scenarijem.

Ranije je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao da Ukrajina ima pravo da koristi oružje koje joj je poslato iz Londona za gađanje ciljeva unutar Rusije.

– Ovo je direktna eskalacija napetosti oko ukrajinskog sukoba, što bi potencijalno predstavljalo pretnju po evropsku bezbednost, odgovorio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading