KAKVA SUDBINA ČEKA ZELENSKOG? Kremlj otkrio šta spremaju predsedniku Ukrajine
Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Naime, on ističe da je Volodimir Zelenski, kao vođa neprijateljskog režima, legitimna vojna meta za Rusiju, bez obzira na pitanje njegovog legitimiteta nakon otkazivanja izbora, jer je on već na čelu jednog političkog režima koji vodi rat protiv Rusije.

- Nakon kapitulacije Ukrajine, nismo ravnodušni prema sudbini Volodimira Zelenskog. On mora biti uhapšen i mora da mu se sudi za zločine nad ruskim i ukrajinskim državljanima. Ako je nemoguće izručiti takvog zločinca, treba primeniti pravila koja se praktikuju za teroriste. Upravo je to sudbina koja je zadesila duhovnog učitelja Zelenskog, Stepana Banderu - poručio je Medvedev.

Kako je naglasio, Zelenski je za Rusiju već ratni zločinac, a gubitak njegovog zvaničnog statusa ništa ne menja.

Dodao je da je Zelenski, nakon otkazivanja izbora faktički uzurpirao vlast u Ukrajini, kao i da se on i njegovo okruženje plaše održavanja izbora.

- Zelenski bi mnogo rizikovao ukoliko bi pristao na izbore. Čovek koji sebe naziva predsednikom bivše Ukrajine je patološki lažov i kukavica koja je noćna mora za svoje okruženje i koja se plaši izbora. Ako bi izbori ipak bili održani, to bio prevelik 'ulog' za Zelenskog i njegov tim. Njegovi oponenti – bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ili bivši ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni, ukoliko bi se kandidovali, imali bi previše 'aduta u rukama' - ukazuje on. 

Medvedev napominje da je Zelenski "pljunuo na ustav svoje države, ignorisao Ustavni sud i da čak nije išao na produženje, već na uzurpaciju vrhovne vlasti, kao i da sve te manipulacije zakonima znače samo jedno – smrt propale države Ukrajine".

Osim toga, kako dodaje, ukrajinski predsednik se sakrio iza "smokvinog lista" nejasne deklaracije Vrhovne rade o ukidanju predsedničkih izbora u ratno vreme.

- Zelenski i njegova svita proneverili su ogromnu sumu, koja je poslata da spase umiruću Ukrajinu - naveo je Medvedev.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading