Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Grupa "Zapad" je zauzela bolje pozicije i uništila jedinice 63. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske u DNR, sa gubicima do 440 vojnika, kao i uništavanjem dva automobila, tri haubice M777, haubicu "msta B" i dva artiljerijska oruđa "gvozdika".

Grupa "Jug" je poboljšala svoje pozicije i odbila napad ukrajinskih snaga kod Novomihajlovke u DNR, sa više od 680 poginulih ili ranjenih ukrajinskih vojnika. Uništena su dva tenka, dva oklopna vozila i deset automobila. Takođe su uništena artiljerijska oruđa i dva skladišta municije.

Grupa "Centar" je poboljšala svoje taktičke pozicije u DNR, odbivši sedam ukrajinskih kontranapada sa gubicima do 345 vojnika, i uništila dva oklopna vozila, dva automobila i haubicu "msta B".

Grupa "Istok" je zauzela bolje pozicije i odbila dva ukrajinska napada kod naselja Urožajno i Staromajorsko u DNR, sa do 105 poginulih ili ranjenih, uništavajući dva borbena vozila pešadije, tri automobila, haubicu FH-50 i samohodno artiljerijsko oruđe "gvozdika".

Grupa "Dnjepar" je uništila snage 37. brigade pomorske pešadije i 65. mehanizovane brigade kod sela Vesjolo u Hersonskoj oblasti i Rabotino u Zaporoškoj oblasti, sa gubicima do 60 vojnika, uništavajući pet automobila, haubicu M777, D-20 i D-30.

Protivvazdušni odbrambeni sistemi su oborili 103 bespilotne letelice u protekla 24 časa, uključujući 62 avionskog tipa tokom noći nad teritorijom Rusije, kao i taktičku raketu "točka U", 12 raketa "atakams", četiri vođene avionske bombe "hamer", dve protivradarske rakete "harm" i devet raketa "hajmars" i "oljha".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NOVO

27.05.2024 12:45

napred brate putine kreni ,krenuci i srpski sokolovi uz tebe