RUSI PROBILI FRONT! Ukrajina u povlačenju
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Prema njegovim rečima, ruska grupacija trupa "Sever" uspela je poslednjih dana da proširi liniju fronta u ovoj oblasti tako da se ona sada proteže i njenim istočnim delom.

Do sada, Rusi su u ovoj oblasti oslobodili 49 mesta, od kojih se njih 36 nalazi u Kupjanskom regionu (na istoku Harkovske oblasti), a njih 13 u severnom delu Harkovske oblasti, precizirao je Gančev.

Usled napredovanja ruskih trupa, Gančev je rekao da smatra da bi stanovnici ove oblasti trebalo da imaju pravo da sami odluče u kojoj državi bi hteli da žive – Ukrajini ili Rusiji, a zatim je izjavio da novi glavni grad Harkovske oblasti mogu možda postati Volčansk, Kupjansk, Izjum, Ševčenkovo i tako dalje.

Svetske agencije objavile su i fotografije nakon ruskog vazdušnog napada na Harkov:

S tim u vezi izjavio je da je doneta odluka da oni stanovnici oslobođenih delova Harkovske oblasti, koji žele da dobiju ruski pasoš, mogu da dobiju ruska dokumenta, prenose RIA Novosti. 

BONUS VIDEO

@alo_portal NEVREME SE SRUČILO NA BEOGRAD Nebo se otvorilo, grmi, seva, u nekim delovima - POTOP! #alo #alodnevnenovine #beograd #nevreme #fypシ゚ #fypシ゚viral #viralvideotiktok #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading