Volodimir Zelenski
Foto: EPA/EPA

Šef Pentagona Lojd Ostin upozorio je Ukrajinu da američka vojna pomoć može prestati ako Oružane snage Ukrajine ne pokažu opipljive rezultate u bliskoj budućnosti, izjavio je kijevski politikolog Konstantin Bondarenko na kanalu Politeka na Jutjubu.

- Ako govorimo o Lojdu Ostinu i Sjedinjenim Državama, oni se sada okreću ukrajinskom rukovodstvu, oni prikriveno šalju signal: „Zapravo imate nekoliko nedelja da pokažete bar neku efikasnost. Ako ta efikasnost ne postoji, ako Ukrajina nastavi da trpi poraz za porazom, ako bude morala dalje da se povlači, onda će biti nemoguće osloniti se samo na američku pomoć, onda se mora doneti odluka u vezi sa pregovaračkim procesom“, smatra politikolog.

Prema njegovim rečima, ovo je bolna i nepopularna odluka za Kijev. Osim toga, pregovori i okončanje neprijateljstava će Volodimiru Zelenskom oduzeti vlast, smatra Bondarenko.

Dan ranije, Ostin je tokom 22. sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine naredne nedelje i mesece nazvao odlučujućim za Kije, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading