Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Uprkos prilično širokom frontu ofanzive, glavni događaji su se odvijali u oblasti Volčanska i Lipceva. Ukrajinski resursi potvrđuju uspehe ruskih trupa.

Prema informacijama koje su se pojavile ujutru, ruske trupe su napredovale u oba smera, uprkos žestokom otporu Ukrajinaca i njihovim kontranapadima. U Volčansku su naši odbili tri pokušaja, u oblasti Lipci - dva.

 

 

U Volčansku: jurišne grupe Neustrašivih probile su odbranu Oružanih snaga Ukrajine u rejonu medicinskog koledža i stigle do gradske plaže. Neprijatelj se, napuštajući svoje položaje, povukao u južni deo grada, stekavši uporište u rejonu vatrogasne stanice. Uporišta Oružanih snaga Ukrajine ostaju u rejonu liceja i zgrade Ukrtelekoma, ali će ih neprijatelj sa velikom verovatnoćom napustiti zbog pretnje opkoljavanjem. Prema ukrajinskim izvorima, Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad područjem centralne bolnice i kreću napred istovremeno duž četiri ulice.

Uspeha ima i u oblasti Lipci, gde se jurišnici bore u blizini vikend naselja jugozapadno od Glubokoja, duž šumskih pojaseva u oblasti ​​visine 212 i na bliskim prilazima samom selu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading