Aleksandar Sirski
Foto: EPA/EPA-EFE/YEVGEN HONCHARENKO

Prema izvoru u Generalštabu, glavnokomandujući ukrajinske vojske, general Aleksandar Sirski je dobio zadatak da spreči predaju grada.

Komanda operativno-strateške grupe „Hortica“ prebacila je jedinice i opremu specijalnih snaga iz Harkova u Volčansk kako bi zadržala grad, odnosno njegovu južnu polovinu, pošto je severna polovina skoro u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga, sa izuzetkom malog prostora u oblasti mašinskog postrojenja. 

Borbe u ukrajini

printscrin/google maps

 

 

Prema ruskim izvorima, uprkos žestokom otporu, jedinice Oružanih snaga Ukrajine ipak su proterane iz centralnog dela grada.

Poznato je da je šef kabineta Zelenskog Ermak imao razgovor sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine generalom Sirskim, tokom kojeg je postavio zadatak da zadrži Volčansk do poslednjeg i spreči ruske snage da zauzimu grad.

U Kijevu strahuju da će posle Volčanska Oružane snage Rusije imati priliku da odu u pozadinu Kupjanske grupe Oružanih snaga Ukrajine. Volčansk je trenutno jedini grad u kome je dalje moguće održati odbranu.

"Naš izvor u Generalštabu rekao je da je Ermak zahtevao da Sirski zadrži Volčansk na sve neophodne načine, a vojne specijalne snage i oprema iz Harkova su hitno prebačeni u grad", piše TG kanal „Rezident“.

Prema ukrajinskim izvorima, Volčansk će ponoviti sudbinu Bahmuta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading