Harkov
Foto: AP/Evgeniy Maloletka (STF)

On je primetio da je generalno situacija na frontu i dalje zaoštrena, prenosi agencija Interfaks.

"Neprijatelj aktivno napada naše jedinice u nekoliko pravaca sa ciljem da napreduje dublje u teritoriju" Ukrajinu, napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Harkov

Evgeniy Maloletka (STF)

 

 

On je ukazao da jedinice Oružanih snaga Ukrajine vode teške odbrambene borbe i da su pokušaji ruskih snaga da probiju ukrajinsku odbranu zaustavljeni.

Sirski je istakao da ukrajinske snage "čine sve da zadrže odbrambene linije i svoje položaje i nanesu poraz neprijatelju".

On je rekao da se aktivne borbe nastavljaju na Kupjanskom, Severskom, Limanskom, Pokrovskom pravcu, a situacija se veoma dinamično menja.

"U nekim oblastima neprijatelj ima delimičan uspeh, u drugim naše odbrambene snage istiskuju neprijatelja i poboljšavaju svoju taktičku poziciju", rekao je Sirski.

On je potvrdio da u pravcu Kramatorska neprijatelj ne odustaje od pokušaja da zauzme grad Časov Jar i nastavlja ofanzivne operacije istočno od tog mesta.

"Uprkos teškoj situaciji na frontu, jedinice se rotiraju radi odmora vojnog osoblja i vraćanja borbene efikasnosti naših jedinica", zaključio je Sirski.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading