"TA VEST JE IZAZVALA GNEV" Britanski političar progovorio šta je Rusija uradila
Alo! Ilustracija A.V.

Napredovanje ruske vojske na frontu Ukrajini izazvalo je gnev u zapadnim političkim krugovima i štampi, napisao je britanski političar i lider partije Nasleđe Dejvid Kurten na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

- Globalisti u zapadnim vladama i mejnstrim mediji koji podržavaju režim (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog sve su više ljuti zbog ove vesti - rekao je on.

Kurten je takođe rekao da je ruska vojska sada u stanju da brzo napreduje duž cele linije fronta.

Ministarstvo odbrane je u petak saopštilo da je ruska grupa „Sever“ za nedelju dana oslobodila 12 naselja u oblasti Harkov .

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja svakodnevno postiže rezultate u borbama u ovom pravcu. Rusija trenutno nema planove da zauzme Harkov, dodao je on, prenosi RIA.

"Odbijen ruski juriš"

Sa druge strane, sinoć je Zelenski javio da je odbijen ruski juriš na Časov Jar.

Oružane snage Ukrajine odbile su ruski juriš na Časov Jar i uništile više od 20 jedinica oklopne tehnike neprijatelja, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.

"Ne zaboravljamo ni na druge pravce bitaka, osim Harkova: Kramatorsk, Pokrovski, Kurakovo, južni pravci - gde god je teško, naše snage daju dostojan otpor okupatoru. Posebno se zahvaljujem momcima koji su odbili ruski napad na Časov Jar. Naši vojnici su uništili više od 20 jedinica oklopnih vozila okupatora. Bravo momci", poručio je Zelenski.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading