nato
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Na nivou NATO-a, gde se odluke donose konsenzusom, u ovom trenutku nemamo ni planove ni političku nameru da rasporedimo NATO snage u Ukrajini - rekao je on na predstavljanju knjige, prenosi Digi24.

Prema njegovim rečima, NATO je i dalje zainteresovan da podrži Ukrajinu, kao i da obezbedi da se sukob ne razvije u konfrontaciju sa Rusijom.

Upitan o "sopstvenim crvenim linijama", nakon prelaska kojih bi NATO trebalo da interveniše u sukobu, on je odgovorio da „nije reč o kršenju crvenih linija, već o evoluciji dinamike ovog rata”. 

On je naveo da ne zna koliko će sukob trajati, ali "jedno je jasno, ovaj rat će se nastaviti".

- Na obe strane postoji mobilizacija ljudskih, materijalnih, ekonomskih, logističkih resursa i u ovom trenutku sve naznake ukazuju da će se rat produžiti - rekao je Džoana.

Zamenik generalnog sekretara NATO je zaključio da Zapad izvlači pouke iz ovog sukoba i shvata potrebu za ulaganjem u sektor odbrane.

Prethodno je francuski predsednik Emanuel Makron u video-snimku, odgovarajući na pitanja korisnika društvenih mreža, rekao da Evropa mora biti spremna da obuzda Rusiju ako Moskva „ode predaleko“ u sukobu u Ukrajini. 

On je takođe naglasio da se „svom snagom nada“ da Pariz neće morati da se upušta u neprijateljstva, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading