UKRAJINA NA NOGAMA Iz Ministarstva odbrane stigao šok predlog!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Portparol Ministarstva odbrane Ukrajine Dmitro Lazutkin rekao je da stupanjem na snagu novog zakona o mobilizaciji „dolazi kraj“ mirnom životu kojim je deo stanovništva ranije živeo, dok veruje da je potrebno cela zemlja da se mobiliše.

- Ako govorimo globalno, onda od 18. maja, kada stupa na snagu zakon o mobilizaciji, onda se, pre svega, menja pristup ovom ratu, jer situaciji da se neki ljudi bore i stalno su na frontu, a neki žive mirnim životom, očigledno je da se tome već bliži kraj - citira Lazutkina na Telegram kanalu ukrajinsko izdanje „Strana“.

On je iznao predog da bi cela Ukrajina trebalo da se mobiliše, prenosi RIA.

Volodimir Zelenski je 16. aprila potpisao zakon o jačanju mobilizacije u Ukrajini, on će stupiti na snagu 18. maja. Dokument obavezuje sve obveznike vojnog roka da ažuriraju svoje podatke u vojnom registru u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu.

Poziv će se smatrati uručenim čak i ako ga vojni obveznik nije video lično: datumom „uručenja” poziva smatraće se datum kada je dokument pečatiran sa nemogućnošću ličnog uručenja. Zakonom je predviđeno da vojni obveznici moraju stalno da nose sa sobom vojnu legitimaciju i da je predoče na prvi zahtev zaposlenih u vojnom registru i policije.

Uslovi demobilizacije nisu navedeni u dokumentu. Ova odredba je izbačena iz dokumenta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading