Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako je rekao, pritisnuti ruskom ofanzivom ukrajinske snage su prinuđene da napuste svoje položaje i da se povlače u dubinu.

Takođe je saopštio i da je ruska vojska od početka godine zauzela 547 kvadratnih kilometara teritorije novih regiona zemlje, a za poslednje dve nedelje u Donjeckoj Narodnoj Repiblici (DNR) oslobođena su mesta Novobahmutovka, Semjonovka i Berdiči.

Šojgu je naveo i da ukrajinska vojska svakodnevno gubi hiljade vojnika zbog zahteva SAD i njenih saveznika da po svaku cenu spreče ofanzivu ruske vojske.

- SAD i njihovi saveznici traže od Ukrajine da obuzdaju rusku vojsku. Rezultat toga je da Kijev svakodnevno gubi hiljade vojnika. Tokom 2024. godine ukrajinske snage izubile su već preko 111.000 vojnika, a uništeno je i preko 21.000 jedinica vojne tehnike - naglasio je on.

Danas je ruska jedinica "Plamen" pri vojnoj grupaciji "Dnjepar" uništila diverzantsku grupaciju ukrajinske vojske u Hersonskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ukrajinska jedinica uočena je na jednom od ostrva na delti Dnjepra uz pomoć dronova, a potom je preciznim gađanjem likvidirana uz pomoć artiljerije.

Ovo je bio jedan od retkih pokušaja Ukrajinaca da ostvare bilo kakav vid ofanzive u poslednjih nekoliko nedelja, budući da je u toku intenzivan ruski nalet na svim frontovima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading