Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Predsednik Bajden je danas potpisao paket podrške koji je odobrio Kongres – podrška, posebno, ukrajinskoj podršci. Put od pola godine je savladan. Bez obzira šta neko kaže, dobijamo podršku koja nam je potrebna – potrebna nam je da nastavimo da štitimo živote od ruskih udara. Ovih dana smo maksimalno radili sa našim američkim prijateljima – na svim nivoima – da brzo popunimo ovaj paket iz Sjedinjenih Država upravo onim oružjem koje je potrebno našim vojnicima. Od „atakama“ i artiljerije, od protivoklopnih sredstava i projektila za „haimare“ do neophodne protivvazdušne odbrane i opreme", rekao je predsednik Ukrajine.

"Zahvalan sam predsedniku Bajdenu, Kongresu, svim Amerikancima koji osećaju da je neophodno da se Putinu izbije tlo ispod nogu, a ne da mu se pokorava, i samo tako će zaista biti manje ugrožavanja slobode. Zajedno možemo to osigurati. Hvala svim Amerikancima u odbrambenoj industriji, u svakoj državi, koji proizvode oružje koje sada zaista štiti demokratiju i naš način života. Sva naša saradnja – Ukrajina i Sjedinjene Države – svaka manifestacija podrške našoj odbrani sada čini jačim i naše narode i sve naše partnere, ceo svet koji nastoji da živi po pravilima, a ne u uslovima nasilja i haosa", istakao je Zelenski.

 

 

"Sada ćemo učiniti sve da nadoknadimo pola godine provedenih u raspravama i nedoumicama. Ono što je ruski okupator mogao da uradi za ovo vreme, ono što Putin sada planira, mi moramo da se okrenemo protiv njega. Sve njegove akcije na frontu, svi njegovi napadi na našu energiju, infrastrukturu, sav njegov teror nad našim gradovima i selima – sve to treba da mobiliše nas, sve koji zaista cene život, da izvršimo veći pritisak na Rusiju. Veoma je važno da se svi naši dogovori sa predsednikom Bajdenom sprovode sto posto. Hvala ti, Ameriko", rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading