OTVOREN NOVI FRONT! Horde vojnika jurišaju kad jednom pravcu (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ukoliko se informacija ispostavi tačnom, ruski vojnici treba da pređu samo 8 kilometara da bi stigli do Severska.

Izvor ove vesti je ruski odbrambeni list SvPressa , koji se poziva na sopstvene izvore.

Međutim, prema ruskom Ministarstvu odbrane, u pravcu Severska, ruski padobranci iz ruske Tule i vojna tehnika iz ruske grupe snaga Jug uspešno napreduju, poboljšavajući svoje pozicije duž cele linije fronta.

Rusi deluju noću

Najveći problem ruske vojske su obimna minska polja koja su postavili Ukrajinci, slična onima na koja su nailazili Rusi u drugim oblastima fronta. Da bi se izborili sa njima, Rusi tokom noći šalju vojnike da razbiju minska polja.

-U suštini sav posao se obavlja noću. Noću nismo posebno vidljivi, ne privlačimo pažnju. Neprijatelj nema mnogo dronova sa funkcijom noćnog vida - objasnio je komandant ruskog inžinjerijskog voda.

Nakon što su raščistili put, ruski oklopni konvoji počinju da se kreću uz ruske jurišne grupe.

Na ukrajinskoj strani Severska, glavne jedinice Kijeva su 10. brdsko-jurišna brigada i 21. bataljon specijalnih snaga ukrajinske vojske, čiji je cilj da po svaku cenu zaustave rusko napredovanje.

Ruski političar Oleg Carev nedavno je prokomentarisao situaciju u Severskoj oblasti, posebno rekavši da su „naši vojnici zauzeli branu kod Vesele i zauzeli skoro sve kritične visine. Oni nastavljaju da se kreću duž železničkog nasipa prema Viimvki.’

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading