Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kremlj je saopštio da su pregovori s Kijevom na osnovu Istanbulskog sporazuma mogući samo u formatu dijaloga.

Neimenovani visoki američki zvaničnici su za Rojters rekli da Kina podržava ruske napore u ratu u Ukrajini uz tvrdnje da Peking pomaže Moskvi u najvećem proširenju vojske od sovjetskog doba.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Nemačka će isporučiti Ukrajini još jedan "patriot"

Još jedan protivvazdušni raketni sistem "patriot" stiže u Ukrajinu iz Nemačke.

"Nemačka vlada će Ukrajini isporučiti još jedan sistem `patriot`", navodi se u poruci Ministarstva odbrane Nemačke na Iks-u(bivši Tviter).

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu što je isporučio dodatni raketni sistem "patriot" i isporučio više raketa za PVO u kritičnom trenutku.

"Produktivan razgovor sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Pozivam sve druge lidere partnerskih država da slede ovaj primer", saopštio je Zelenski na Telegramu.

Kijev je do sada dobio dva PVO sistema iz Berlina, navodi ruska Izvestija.

"Putin je pobedio"

Penzionisani pukovnik ukazao na predznak koji se dešava na kraju sukoba

Proglašena opasnost u Kijevu

Vazdušna opasnost proglašena je u Kijevu, ali i u Kijevskoj, Černjigovskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine, podaci su onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Nešto ranije su se sirene za vazdušnu opasnost aktivirale i u Sumskoj, Harkovskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Čerkaskoj i Kirovogradskoj oblasti i još uvek su na snazi.

Volodomir Zelenski se oglasio na Telegramu

 

 

"Danas je profesionalni dan svih onih koji organizuju, projektuju i grade ukrajinsku silu – Dan radnika odbrambeno-industrijskog kompleksa Ukrajine", napisao je.

Sirski: Situacija na istočnom frontu Ukrajine značajno pogoršana poslednjih dana

Situacija na istočnom ukrajinskom frontu značajno se pogoršala poslednjih dana usled intenziviranja ofanzivnih napora Rusije, izjavio je danas komandant ukrajinskih snaga Oleksandar Sirski.

Ovo upozorenje dolazi u kontekstu nestašice municije koja muči ukrajinsku vojsku, a koja je pogoršana zastojem u Kongresu oko pomoći SAD, preneo je Kijev indipendent.

Sirski je rekao da je toplo i suvo vreme omogućilo Rusiji da pojača oklopne napade u oblastima Bahmuta, Limana i Pokrovska.

Ukrajinske formacije izvele su raketni udar na Lugansk prvi put od prošlog leta

 

 

Granatiran centar Kupjanska

Ruske snage granatirale su noćas centar Kupjanska u oblasti Harkov.

Prema navodima nadležnih gorela je stambena zgrada, a ispod ruševina je spasen čovek. Povređen je još jedan civil.

UKRAJINA NA IVICI BOLNOG PORAZA Mediji: "Preti joj kolaps"

Ukrajinske snage se ukopavaju da bi zaustavile kolaps duž čitave linije fronta, piše En-Bi-Si.

Rat

Alex Babenko (STR)

 

 

Rusi zauzeli Bogdanovku, napreduju kod Časovog Jara

Ruske trupe u Donjeckoj oblasti zauzele su selo Bogdanovku i napredovale kod Časovog Jara, Novokalinova i Tonenkojea, izvestili su analitičari. DeepState-a na Telegramu.

"Generalno, teška situacija ostaje na Donjeckom pravcu, ali u pozadini događaja u Časovom Jaru, neprijatelj prikuplja rezerve za bitku za Časov Jar teške vesti", zaključuju analitičari.

Kuleba: Pregovaramo o dve baterije "patriot" i jednom "SAMP-T"

Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da Ukrajina danas vodi aktivne pregovore u vezi sa dve baterije protivvazdušnog sistema "patriot" i jednim "SAMP-T".

Sve baterije "patriot" na kraju zavise od odluka SAD jer su oni američki sistem, rekao je on.

Putin: Ne odbijamo mirno rešenje sukoba s Ukrajinom, ali ne prihvatamo nametanje

Rusija nije nikada odbila mirno rešenje sukoba s Ukrajinom, saopštio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom i poručio da, i da je pozvana, Rusija ne bi imala šta da traži na mirovnoj konferenciji u Švajcarskoj jer nijedan stav koji nije zasnovan na realnosti ne može biti nametnut Moskvi.

"Ne zovu nas, ali kažu da odbijamo, bilo bi smešno da nije tako tužno. Ali još jednom želim da istaknem da smo za, ali ne u formatu nametanja bilo kakvih šema koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću“, naveo je Putin.  

 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading