Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

Ukrinform prenosi da je Zelenski to kazao u intervjuu za Junajtid njuz tokom teletona održanog u Černihovskoj oblasti.

- Ukrajina sada može da računa na kombinovanu zaštitu od navođenih bombi koje se bacaju iz aviona. Do sada su odbrambene snage (Ukrajine) koristile samo sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) protiv ruskih letelica koje su nosile te bombe. Njihova efikasna upotreba naterala je neprijatelja da lansira bombe sa veće udaljenosti - rekao je Zelenski.

On je naveo da su na snovu udaljenosti na kojoj su ukrajinske snage obarale letelice koje su nosile te bombe Rusi shvatili da ne bi trebalo da šalju takve avione toliko duboko unutar teritorije Ukrajine.

- Zbog toga su povećali udaljenost (sa koje napadaju). Mi moramo da uvećamo broj PVO sistema velikog dometa. Naglašavam da se Rusija toga plaši - poručio je Zelenski.

On je ocenio da će se situacija značajno poboljšati dolaskom borbenih aviona F-16, koje će ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo uskoro da dobije.

- Ipak, njihova količina neće biti dovoljna za potpunu zaštitu od navođenih bombi koje se bacaju iz aviona. Zato Ukrajina razvija i oružje kojim će zaustaviti ruske letelice - zaključio je Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading