UKRAJINSKA KRIZA BI MOGLA DA SE PROŠIRI NA DRUGE ZEMLJE Moska upozorava: Sve je to zbog avantura NATO-a
Tanjug

Po njegovim rečima, izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o mogućem slanju trupa u Ukrajinu „ukazuju na spremnost da krenu putem eskalacije u vreme kada sam Zapad trpi strateški poraz na terenu“. Gruško je ocenio da su takve reči neprihvatljive.

- Zbog avanturističkih akcija čak samo jedne ili dve zemlje NATO-a, ukrajinska kriza bi mogla da se proširi van svojih geografskih granica i da dobije potpuno druge dimenzije - rekao je ruski diplomata.

Kako je istakao, situacija u odnosima Rusije i NATO-a „predvidljivo se i namerno“ pogoršava.

- NATO je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije. Vašington i njegovi sateliti učinili su sve da svedu našu saradnju i kanale dijaloga na kritični nulti nivo - konstatovao je Gruško.

Međutim, po njegovim rečima, Moskva ne namerava da ulazi u vojni sukob sa Alijansom.

- Da li je vojni blok spreman za otvoreni sukob sa Rusijom – to treba pitati same predstavnike NATO-a. U svakom slučaju, mi nemamo takve namere prema zemljama članicama Alijanse - rekao je ruski diplomata.

On je istovremeno poručio da nijedna pretnja NATO-a po bezbednost Rusije neće ostati bez odgovora.

U poslednje vreme na Zapadu se sve češće čuju ideje o direktnom oružanom sukobu između NATO-a i Rusije. Kremlj je saopštio da Rusija ne predstavlja pretnju, da nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading