Volodimir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

Prema rečima Tatarinova, 1. aprila izviđač je uništen vatrom bodeža. Ovo je naziv za vatru koja se otvara na neprijatelja iz blizine i iznenada. Napominje se da su u trenutku udara Gizimčuk i njegova grupa bili u zasedi u blizini Ternija u Donjeckoj oblasti.

Ranije je saopšteno da su operateri dronova Južne grupe snaga gotovo onemogućili rotaciju neprijateljskih snaga u pravcu Donjecka. Ruska vojska koristi dronove za kontrolu vazdušnog prostora iznad ukrajinskih položaja.

Pre toga, Poljska je saopštila da ruske Oružane snage nameravaju da po prvi put upotrebe najnoviji samohodni top 2S42 Lotos protiv Oružanih snaga Ukrajine. Samohodni top opremljen je haubicom 2A80-1 kalibra 120 mm, sposobnom da lansira vođene rakete na udaljenosti od 25 kilometara. Nova oprema ruske vojske može se baciti iz vazduha pomoću padobrana, a može se koristiti i za kretanje kroz vodu. Pored toga, Lotos ima povećan kapacitet municije, koji je duplo veći od kapaciteta municije prethodne generacije samohodnih topova Nona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading