Zelenski
Foto: EPA/Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Istovremeno, Ukrajinska pravda je objavila, pozivajući se na neimenovane izvore, da je optužen Artem Šilo. Izvor iz NABU-a rekao je za Kijev independent da trenutno ne mogu da komentarišu te navode.

Šilo je prethodno bio šef odeljenja Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) zaduženog za istragu poslovanja, smenjen je u martu ove godine, ali je ostao u službi u SBU.

On je navodno ugovorio kupovinu transformatora za ukrajinske železnice po cenama mnogo višim od tržišnih 2022. godine, posle početka rata u Ukrajini.

Kompanija prema kojoj je Šilo navodno usmeravao ugovore bila je u vlasništvu beloruskog državljanina koji ima veze sa Rusijom, saopštio je NABU.

Istražitelji su uspeli da zaplene 1,3 miliona dolara sa bankovnih računa osoba osumnjičenih za sprovođenje te šeme. U tom slučaju do sada su privedene četiri osobe, naveo je NABU.

@alo_portal KAKO MEDIJI SAZNAJU: Ovo je majka male Danke guglala pre i posle nestanka devojčice! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fypシ #dankailic #bor #viraltiktok #amberalert ♬ Action Music(853437) - Pavel

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading