PUTIN UZIMA OVE TERITORIJE! Rusi krenuli u ofanzivu, napreduju u dubinu Ukrajine
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

- Sada, imajući u vidu činjenicu da su naše trupe već kilometar od Časova Jara, pojavljuju se veoma ozbiljni problemi za Oružane snage Ukrajine, jer je ovo logističko čvorište, uključujući skladišta, utvrđenje i zalihe. Sada praktično sve putevi su pod našom kontrolom, tako da će za Oružane snage Ukrajine ovaj grad uskoro izgubiti strateški značaj koji je imao pre operacija u Bahmutu i Časosojarsku - rekao je Kimakovski.

Kako je rekao, Časov Jar se koristi od strane Ukrajine za rotaciju od 2014. godine, tamo su dovedene sveže jedinice iz drugih regiona Ukrajine za Oružane snage Ukrajine.

Istovremeno, prema njegovim rečima, u Bahmutu je vršen utovar jedinica koje su stradale u borbama, odnosno ova dva železnička čvora su bila ključna za ukrajinsku komandu.

Grad Časov Jar se nalazi u DNR, 15 kilometara zapadno od Bahmuta. Prethodno je britanski list Tajms objavio priču oficira specijalaca Oružanih snaga Ukrajine da je situacija u gradu Časov Jar, koji kontrolišu ukrajinske snage, loša i da je svakim danom sve gora.

Šef DNR Denis Pušilin ranije je rekao da ruska vojska napreduje u oblasti Časov Jar. Prema njegovoj oceni, to nam omogućava da govorimo o mogućnosti da u dogledno vreme započnemo restauratorske radove u Bahmutu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading