RUSI NAPREDUJU U PRAVCU BAHMUTA Pukovnik Nacionalne garde Ukrajine priznao
Foto: Alo/Printscreen

On je napomenuo da u pravcu Bahmuta ruska vojska pojačava napore za izvođenje ofanzivnih akcija. "Tokom proteklog dana bilo je 8 borbenih okršaja sa neprijateljem.

Najužarenija mesta su naselja Ivanovske i teritorija južno od Bohdanovke, gde je, nažalost, neprijatelj imao delimičan uspeh - zauzeli su istočnu periferiju naselja Ivanovski i tu nastavljaju da drže položaje", rekao je Sidorin, prenosi Unian.

On je naveo da će Rusi pokušati dalje da napreduju i zauzmu Časov Jar kako bi odatle kontrolisali okolnaselja i teritoriju. "To će umnogome otežati naše manevre, kretanja i situacija će biti prilično teška", upozorio je Sidorov. Prema njegovim rečima, Rusi direktno avijacijom gađaju naselje Časov Jar, gde je ostalo mnogo civila.

Portparol operativno-strateške grupe trupa "Tavrija" Dmitro Lihovij saopštio je danas da su se odbrambene snage povukle iz sela Lastočkine u Donjeckoj oblasti, kako bi organizovale odbranu duž linije naselja Orlovka-Berdiči i sprečile dalje napredovanje ruskih snaga.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading