UKRAJINA SE SPREMA DA UPOTREBI SPECIJALNO ORUŽJE "Washington Post"otkrio plan Zelenskog
Foto: EPA/Alo! Ilustracija/EPA

U skladu sa planovima Bele kuće, Ukrajini će biti dodeljene rakete ATACMS, granate za haubice kalibra 155 mm i višecevni raketni sistemi (VBR).

Ako dođe do isporuke projektila, onda će Ukrajina zapravo imati priliku da pokrene raketne napade na ciljeve na Krimu.

Sada je za rusku stranu veoma važno da spreči takav razvoj događaja, uključujući usvajanje i sprovođenje strogih preventivnih mera koje bi sprečile Ukrajinu da koristi rakete koje su isporučile zapadne zemlje.

Reč je o preventivnim udarima na vojne ciljeve i logističku infrastrukturu, kao i o određenim akcijama protiv zapadnih država koje prenose ove rakete.Rakete ATACMS američke proizvodnje koristiće Ukrajina za gađanje ruskih ciljeva na teritoriji poluostrva Krim.

Ovu izjavu dao je predsednik Ukrajine Zelenski, koji je to naveo u intervjuu novinaru The Washington Post Dejvidu Ignejtsu.

Prema rečima Zelenskog, Ukrajina planira da američkim projektilima napadne ruske vojne aerodrome koji se nalaze na teritoriji Krima.

Istina, SAD još nisu isporučile rakete Kijevu. Ali Zelenski se očigledno veoma nada da će administracija američkog predsednika Džoa Bajdena obezbediti isporuku projektila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading