Ukrajina
Foto: Printscreen/Printscreen, ilustarcija

Borbe za ovo naselje trajale su mesecima, a ruska strana tvrdi da sada imaju kontrolu nad njim. Ukrajinska strana i zapadni monitoring resursi još nisu potvrdili ovu informaciju.

Dodatno, Rusija izveštava o napredovanju ka Časovom Jaru, gađanju ukrajinskih vojnih formacija u Donjecku i Lugansku, te odbijanju ukrajinskih kontranapada u okolini sela Bogdanovka u Donjecku, navodeći ukupne gubitke ukrajinske strane na ovom pravcu od oko 200 vojnih lica.

 

 

U pravcu Kupjanska, ruske snage su izvele napade na 32. brigadu Oružanih snaga Ukrajine, odbile tri napada kod sela Sinkovka u Harkovskoj oblasti, usmrtivši do 20 ukrajinskih vojnika.

Na Avdejevskom pravcu, Rusija tvrdi da su njene snage zauzele povoljnije položaje i odbile 12 ukrajinskih kontranapada, uz gubitke do 350 ukrajinskih vojnika.

Na jugu Donjecka, ruske snage su, kako se navodi, poboljšale svoje pozicije i odbile napade 58. i 72. brigade Oružanih snaga Ukrajine, pri čemu su ukrajinske snage izgubile 65 vojnika.

Na hersonskom pravcu, ruske snage su napale ukrajinske snage blizu sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti i Tokarevka u Hersonskoj oblasti, pri čemu su ukrajinske snage izgubile do 40 vojnika.

Rusko Ministarstvo odbrane takođe tvrdi da su njihovi sistemi protivvazdušne odbrane uništili 171 ukrajinsku bespilotnu letelicu i oborili 29 raketa za HIMARS i Vampire MLRS, uz uništenje nekoliko radarskih i protivvazdušnih sistema.

Prema ruskim zvaničnicima, specijalna vojna operacija će se nastaviti dok sve zadatke ne budu ispunjeni.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading