VOJSKA ZAUZELA VAŽNU STRATEŠKU TAČKU Odmah se oglasilo Ministarstvo odbrane RF (FOTO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

„Na pravcu Avdejevskog, koordinisanim dejstvima jedinica grupe snaga Centar, oslobođeno je selo Tonjenko Donjecke Narodne Republike“, navodi se u saopštenju.

Selo Tonjenko se nalazi u predgrađu Avdejevke na ključnom putu kojim se snabdevala Donbas grupa Oružanih snaga Ukrajine. Sada je logistika ukrajinskih trupa ovde značajno poremećena. U ovom naselju su postojale artiljerijske posade koje su redovno gađale centar Donjecka.

Printscreen

Printscreen

 

Najnovije informacije iz izveštaja Ministarstva odbrane Rusije

Ruska vojska je uništila punktove stranih plaćenika u Sumskoj oblasti.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim oružjem, među kojima su bili i „kindžali“, granatirale komandne centre ukrajinske vojske. Svi objekti su uništeni.

Ukrajinska vojska je za 24 sata izgubila tri tenka, uništene su dva višecevna raketna sistema RM-70 „vampir“ na kupjanskom pravcu.

PVO sredstva Rusije su za 24 sata oborila 163 ukrajinska drona, 20 sistema američke proizvodnje „hajmars“ i „vampir“. Ruska vojska je uništila skladište sa dronovima, kao i remontni deo.

Ukrajinska vojska je za 24 sata izgubila oko 120 vojnika, tenk i američki radar na južnodonjeckom pravcu. Ukrajinska vojska je izgubila oko 250 vojnika na donjeckom pravcu.

Novosti

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading