Eksplozija
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/Marcin Bielecki/Twitter Printscreen

Rusko Ministarstvo odbrane danas je objavilo da su snage grupacije "Centar" uništile američki tenk "Abrams".

Prema izveštaju, ovo je četvrto američko oklopno vozilo koje su Rusi uništili na teritoriji Ukrajine.

Kako se navodi, "Abrams" je uništen upotrebom drona FPV na avdejevskom frontu.

"U selu Berdiči, naši izviđači su otkrili neprijateljski tenk, pratili ga, izveli napad i onesposobili borbeno vozilo.

Naknadnim napadom drona FPV, uništen je američki tenk na koji su militanti polagali velike nade. Osim toga, naši izviđači su pristupili vozilu, pregledali ga i izvukli sve neophodne podatke", izjavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

 

Sergej Šojgu, na čelu Ministarstva, istakao je danas da su vojni gubici Kijeva od početka 2024. godine premašili 71.000 ljudi i 11.000 jedinica oružja, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

On je naveo da su ruske snage od početka godine uništile četiri tenka "Abrams", pet "Leoparda", šest višecevnih sistema HIMARS i pet sistema "Patriot" u Ukrajini.

Šojgu je tokom sastanka vojnog vrha najavio da će, usled specijalne vojne operacije, Južni vojni okrug biti pojačan sa više od 16.000 jedinica naoružanja i vojne opreme, te da se privodi kraju izgradnja više od 360 objekata vojne infrastrukture.

"Na jugozapadnom strateškom pravcu situacija u vezi sa izvođenjem specijalne vojne operacije u Ukrajini ostaje napeta. U takvim uslovima, Južni vojni okrug nastavlja da unapređuje svoje borbene kapacitete", objasnio je Šojgu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading