Ukrajinci
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

- Makronova izjava je usledila nakon ozbiljnih ukrajinskih neuspeha i kontinuiranog gubitka teritorije zbog brzog pada borbenih sposobnosti zemlje“, navodi se u članku.

Kako su istakli autori, ukrajinska vojska doživljava akutnu nestašicu naoružanja, municije i ljudstva, a ovaj problem je pogodio čak i najelitnije jedinice na frontu.

- Situacija na bojnom polju pojačala je pozive Zapada za direktnijom intervencijom, uključujući raspoređivanje kopnenih snaga, kako bi se sprečila ruska pobeda koja se sve više čini neizbežnom - zaključili .

Emanuel Makron je rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Ubrzo nakon Makronovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti. Osim toga, kancelar je ponovo izjavio da nema planova za slanje krstarećih raketa Taurus dugog dometa u Ukrajinu, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading