ŠOJGU OBJAVIO NOVE PODATKE O GUBICIMA Ovo je katastrofa! Ukrajinska zemlja je natopljena krvlju
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Šojgu je istakao da ruske trupe "metodično smanjuju borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine", objasnivši da ruska vojska i dalje drži stratešku inicijativu duž cele linije fronta. Ponovio je da Ukrajinci nastavljaju da se bore, bez obzira na iscrpljenost njihovih ljudskih resursa i to što ne postižu rezultate na frontu.

"SAD hladnokrvno pokušavaju da ostvare svoje ambicije povezane sa željom da budu svetski lideri, na račun života Ukrajinaca. Kijevski režim nastavlja da šalje svoje vojnike u sigurnu smrt i traži bilo kakve mogućnosti da popuni redove u vojsci. Naravno, to neće promeniti situaciju na frontu, već će samo produžiti vojni sukob. Mi ćemo nastaviti da dosledno ostvarujemo ciljeve Specijalne vojne operacije", poručio je ministar.

Ukrajinsko groblje

Foto:AP

 

 

Ponovio je i da će ruska vojska nastaviti da realizuje ciljeve dogovorene na decembarskom sastanku Ministarstva odbrane. 

"Jedan od ključnih zadataka je da držimo nuklearnu trijadu na najvišem stepenu borbene gotovosti, jer to osigurava strateški balans u svetu. Osim toga, nastavićemo da opremamo vojsku i flotu najsavremenijim oružjem, uključujući i onim koje se zasniva na veštačkoj inteligenciji i novim principima fizike. Takođe, koncentrisaćemo se na sveopšte snabdevanje vojske, koja učestvuje u SVO. Povećaćemo isporuku najpotrebnijih primeraka naoružanja".

"Konkretno, realizovaćemo serijsku proizvodnju dronova, i to od ultra malih do teških napadačkih", precizirao je Šojgu.

Govoreći o planovima za blisku budućnost, ruski ministar odbrane je naveo da oni podrazumevaju poboljšanje komunikacionih veza, povećanje efikasnosti savremenih instrumenata koji se koriste prilikom obaveštajnih aktivnosti, odnosno, izviđanja, zatim, unapređenja sredstava za protivbaterijsku vatru i uočavanje ciljeva. Takođe, u planu je i rad na sistemima PVO i poboljšanje efikasnosti satelitskog pokrivanja. 

"Iskustvo stečeno tokom SVO nastavićemo da koristimo u borbenoj obuci i obrazovnom procesu na vojnim univerzitetima i akademijama, aktivno uključujući u rad sa vojnim licima i one instruktore koji poseduju borbene veštine", otkrio je još Šojgu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading