UKRAJINA JE POSTALA "GROBLJE" ZA NEMAČKE TENKOVE Izgubila oko 20 "leoparda"
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Nemački list "Zidojče cajtung" napominje da tenkovi "leopard" 2A6 imaju slabu tačku, a to je mesto gde se dodiruju kupola i trup tenka, zbog čega mu veliku pretnju predstavljaju ruski dronovi.

Ukrajina je, prema informacijama lista, dobila oko 230 tenkova "leopard" jedan i dva, od kojih je 38 došlo iz Nemačke. Međutim, tokom letnje, dugo najavljivane (kontra)ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, susrevši se sa ruskom odbranom, mnogi od njih su se pokazali neuspešni.

Kako je za nemački izvor priznao komandant tenka "leopard 2A6", najveću pretnju ovom borbenom vozilu predstavljaju ruski dronovi.

Rabotino (opisano kao Borodino 21. veka) ostaće upamćeno kao deo fronta na kome su se vodile najžešće borbe tokom leta 2023. godine. Tamo su delovi 47, 65. i 118. mehanizovane i tada novoformirane eltine 82. vazdušno-jurišne brigade opremljene "leopardima", "čelendžerima", "bredlijima", "strajkerima" i drugim vozilima zapadne proizvodnje slomili zube.

Ubrzo je postao poznat kao "grobnica oklopnih vozila", zbog toga što je u prva tri meseca borbi za ovo selo uništeno više od 120 ukrajinskih oklopnjaka, a interesantno je da je upravo ovde zabeležena prva upotreba i uništavanje tenkova "leopard 2" i "čelendžer 2".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading