ŠOK IZJAVA MAKRONA ZATRESLA CEO SVET Zaharova se hitno oglasila - Nije svestan šta govori!
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

„Želela bih da podsetim da je samo pre mesec dana ministar spoljnih poslova Francuske demantovao da je Pariz umešan u regrutaciju plaćenika koji će ratovati na strani kijevskog režima protiv Rusije. On je konkretne činjenice nazvao "grubom ruskom propagandom“, napisala je Zaharova na društvenim mrežama, prenosi Sputnjik.

Podsetila je na istoriju Francuske koja je bila raznovrsna u prošlosti i podsetila Emanuela Makrona da je Francuska u vreme Drugog svetskog rata sarađivala sa nacističkom Nemačkom. Zaharova se na društvenim mrežama pita da li se, možda, Francuska sprema da i sada sarađuje sa neonacistima.

„Berlin je u aprilu 1945. godine branila francuska SS divizija 'Šarlemanj', kao i niz drugih divizija. Oni su štitili i Hitlerov bunker i poslednji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta“, napisala je ona.

Zaharova se obratila francuskom predsedniku i upitala ga je da li je odlučio da organizuje diviziju „Šarlemanj II“ kako bi branio bunker Zelenskog?

Dodala je da ni on ni njegovi saveznici nisu svesni onoga što govore i podsetila da su SS trupe iz te divizije bili poslednji branioci Rajhstaga i kancelarije Rajha.
Ranije je izjava francuskog predsednika Emanuela Makron, da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat, izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading