NEMAČKA TRAŽI ORUŽJE ZA VLASTI U KIJEVU "Špigl" razotkrio poteze Berlina
Foto: shutterstock.com

„U Indiji se i dalje čuvaju prilično velike zalihe artiljerijske municije. Nju Delhi i danas održava prijateljske odnose s Moskvom, a sada se vode oprezni pregovori o tome može li se municija dobiti preko posrednika“, navodi list.

U tekstu se navodi da se takvi pregovori vode i s drugim zemljama.

„Na Balkanu i u Africi takođe mora biti država koje još imaju zalihe, ili koje bi čak mogle da proizvode municiju“, piše „Špigl“, navodi Sputnjik.

Nemačke specijalne službe su zabrinute, kako navodi list, da bi zalihe municije za Oružane snage Ukrajine mogle da nestanu pre juna. Šef Centra za pitanja Ukrajine pri Ministarstvu odbrane Nemačke Kristijan Frejding priznao je da municija za artiljeriju i raketne bacače nije tako široko dostupna po svetu.

Početkom februara ukrajinski poslanik Jegor Černjov je rekao da je situacija na bojnom polju kritična usled toga što se ukrajinske snage suočavaju s nedostatkom municije.

Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov napisao je pismo kolegama iz Evropske unije, u kojem se požalio da ruska armija svakodnevno koristi tri puta veću količinu municije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading