HOROR NA FRONTU Ukrajinska vojska naletela na neprijatelja kog nije očekivala
Foto: Shutterstock

Ogroman broj pacova i miševa u zoni Specijalne vojne operacije, postao je, čini se, ne samo neprijatnost za vojnike Ukrajine, već i značajan faktor i u samoj borbi, pa tako francuski "Figaro" piše da je jedan glodarski "bataljon" izvršio ozbiljne sabotaže ratnih napora armije Zelenskog.

Glodari su, naime, požvakali žice na nekim borbenim vozilima koja su Ukrajini isporučile zapadne saveznice – a koje su napravljene od kukuruznih vlakana.

"Glodari su progrizli žice na nekim vozilima i onesposobili ih", piše "Figaro".

Uspeh ovog malog "bataljona" možda jeste marginalan, ali prema oceni francuskog lista umnogome svedoči o realnosti zapadne opreme.

"Zapadna vozila su dizajnirana tako da to ne funkcioniše uvek u blatu i hladnoći. Na sreću, Ukrajinci su imali još rezervi na zalihama stare sovjetske opreme", svedoči izvor "Figara".

Si-En-En je ranije otkrio kako je najezda miševa i pacova na liniji fronta osakatila borbenu sposobnost i stvorila jezive uslove koji su mučili još i trupe u rovovskim borbama Prvog svetskog rata.

"Zamislite da odete u krevet, a noć počinje tako što vam se miš uvuče u pantalone ili džemper, ili vam žvaće vrhove prstiju, ili vas ugrize za ruku. Spavate dva ili tri sata, u zavisnosti od toga koliko imate sreće", svedočila je jedna pripadnica Oružanih snaga Ukrajine u razgovoru za Si-En-En.

Osim što izazivaju anksioznost i bolest među vojnicima, miševi takođe pustoše i vojnu i električnu opremu.

"Miševi su žvakali sve: radio, repetitore, žice. Ulazili su u automobile i žvakali električne instalacije, a žvakali su i rezervoare i točkove. Samo u našoj zemunici je šteta iznosila 26.500 dolara", rekla je ova Ukrajinka, prenosi RT Balkan.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading