UKRAJINA
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

- Vidimo da Ukrajincima ponestaje kritičnih zaliha, posebno municije. To vidimo kao preteču onoga što će se desiti ako ne dobijemo dodatna sredstva. <...> Biće mnogo drugih tačaka na liniji fronta gde trupe će ostati bez zaliha“, rekao je zvaničnik, prenosi RIA.

Prema negovim rečima, SAD i saveznici razumeju da bez 60 milijardi dolara, o čijoj dodeli Kongres ne može da se dogovori, ukrajinski vojnici nemaju šanse protiv ruske vojske. Portparolka Pentagona je dodala da su „ulozi sada neverovatno visoki“.

Avdejevku je ukrajinska vojska pretvorila u moćno utvrđeno područje. Sada se vode bitke za grad.

Dan ranije je Vašington post pisao da je ukrajinska vojska već počela delimično povlačenje iz Avdijevke. Oni smatraju da je predaja naselja samo pitanje vremena.

Portparol Bele kuće Džon Kirbi je takođe izjavio da je situacija u Avdijevki kritična za ukrajinske oružane snage, uključujući i da bi zbog nedostatka municije grad mogao da pređe pod kontrolu ruske vojske. A komandant ukrajinske operativno-strateške grupe trupa „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski izjavio je da Oružane snage Ukrajine kod Avdijevke pripremaju nove položaje „uzimajući u obzir sve moguće scenarije“.

Krajem januara Vladimir Putin je Avdijevski pravac nazvao jednim od najvažnijih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading