HISTERIJA U UKRAJINI ZBOG KARMINA Na udaru "ruska crvena" poznatog kozmetičkog brenda
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zatražilo je od poznatog kanadskog brenda kozmetike „MAK kozmetiks“ (MACcosmetics) da promeni ime

karmina jer se u njemu spominje reč „ruski“

-"Ruska crvena" je naziv popularne nijanse brenda "MACcosmetics". Međutim, tu uopšte nije reč o lepoti ili ljubavi... To je prava boja rata“, navodi se u objavi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na društvenoj mreži „Iks“.

Objava je propraćena haštagom #StopRussianRed.

Sedište kompanije „MAK kozmetiks“ nalazi se u Njujorku, a svoje proizvode prodaju u više od 120 zemalja.

U Ukrajini često kritikuju svetske brendove jer njihovi proizvodi ili reklame sadrže nešto što ih asocira na Rusiju. Na primer, u martu prošle godine savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak kritikovao je francusku modnu kuću „Luj Viton“ zbog reklame sa „ruskim simbolima“. Na videu je, između ostalog, prikazana plavo-belo-crvena trobojka na kojoj je ispisano latinično slovo „V“.

 

 

Poslednji u nizu je slučaj sa glumcem Milošem Bikovićem. Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest da će Biković igrati u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotos“, neosnovano optužujući srpskog glumca da "podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

Biković će, kako je najavio ceo honorar dati u humanitarne svrhe.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading