RUSI FORSIRAJU CELU LINIJU FRONTA Počeo nezadrživ juriš, ova tačka je kritična!
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

- Operativna situacija na istoku Ukrajine i dalje je teška. Neprijatelj nastavlja ofanzivna dejstva preko cele linije fronta - saopštio je Sirski na svom kanalu na Telegramu.

Sirski je naglasio da je zajedno sa komandantima koji drže odbranu na istočnom frontu detaljno analizirao situaciju i razmotrio opcije za dalje delovanje.

- Zajednički smo doneli neophodne odluke i preduzeli mere da obezbedimo otpornost naše odbrane odnosno sačuvamo života naših vojnika i racionalno koristimo municiju - napisao je Sirski.

Analitičar Bilda Julijan Ropke navodi da je Sirski zvanično potvrdio ono što je realnim posmatračima već nedeljama jasno.

- Rusija je u ofanzivi skoro na celom frontu i svakim danom jača. Njegovi komentari ukazuju na dalje planirano povlačenje ukrajinskih oružanih snaga. Avdijivka, ali i Kleščejevka, Staromajorske, možda čak i istočni Kupjansk i druga mesta verovatno će biti pogođeni. Morate to da kažete jasno. Ako je naša (zapadna) strategija da Ukrajina pobedi u ovom ratu ili da bude u stanju da zadrži trenutni front u određenoj meri onda ova strategija trenutno propada - napisao je Ropke na svom profilu na društvenoj mreži X.

Analitičar navodi da je "prosto neverovatno" da se ni jedna zapadna država tome ne suprotstavlja i da ne želi da Ukrajini konačno stavi na raspolaganje taktičko oružje i dovoljne količine ratnog materijala.

- Zaista ne morate biti genije da vidite da Zapad želi da primora Ukrajinu za pregovarački sto sa Rusijom. Deo Zapada je već odustao dok ruski diktator upravo to tumači kao jasan signal svoje vojne pobede. Posledice nam se uopšte neće dopasti. Nema sumnje da ćemo morati da se borimo protiv Rusije na teritoriji NATO ako Ukrajina bude izgubljena, ne sutra, ali svakako pre Putinove smrti. Idemo dakle ka nuklearnom sukobu - navodi Ropke.

Priopadnici ruske vojske, podsetimo, podigli su danas zastavu Rusije na periferiji strateški važnog grada Marjinke na jugoistoku Ukrajine!

Na snimku se navodno vide pripadnici ruskih snaga kako podižu zastavu na periferiji strateški važnog gradića u Donjeckoj oblasti oko koga se mesecima vode žestoke borbe, prenosi Kurir pisanje Ukrinforma.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading