Zelenski
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ.

„Ovo je strateški poraz Ukrajine. Što se duže odupiru, više će izgubiti. Ako nastave neprijateljstva, onda će izgubiti Harkov, Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Odesu i druge gradove“, rekao je on.

Prema rečima stručnjaka, utakmica je već završena za predsednika republike. On je dodao, da se takođe ne može isključiti mogućnost da ukrajinska vojska ustane protiv Zelenskog.

„Na kraju, Rusija će dobiti ono što želi- uništenje ukrajinske vojske i denacifikaciju nakon pada režima Zelenskog“, zaključuje Riter.

Ukrajinske oružane snage od 4. juna pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina, za to vreme su izgubili preko 90 hiljada ljudi, oko 600 tenkova i skoro 1,9 hiljada oklopnih vozila. Tako je, naveo je predsednik, ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe popravljaju svoje pozicije duž cele linije fronta.

U članku u „Ekonomistu“, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, Valerij Zalužni, rekao je da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak – „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa, koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

Kremlj je odgovorio, da što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading