Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

O tome jerekao vodeći istraživač Centra za bezbednosne studije Ruske akademije nauka, politikolog Konstantin Blohin .

„Ukrajinci se spremaju da zamrznu sukob - ovo će biti najtačnija reč koja će odražavati aktuelne događaje, o tome je već bilo reči. (...) Sada je Zapad privremeno pomerio fokus ka Bliskom istoku i azijsko-pacifičkom regionu. Sada, naravno, nastavak potpunog ulaganja u Ukrajinu je strateška greška“, rekao je Blohin.

Istovremeno, politikolog je naglasio da je nemoguće govoriti o zamrzavanju sukoba u bliskoj budućnosti, ističući da su u toku aktivna neprijateljstva u zoni specijalne vojne operacije (SVO).

„Tendencije zamora (od sukoba u Ukrajini – prim. Lenta.ru ) na Zapadu se, naravno, beleže, posebno u SAD i Zapadnoj Evropi. Stoga je verovatno da će ovo zamrzavanje na kraju biti sprovedeno. (...) Zamrzavanje sukoba znači, pre svega, prekid vatre i postizanje nekih dogovora“, zaključio je specijalista.

Ranije je ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik rekao da zapadne zemlje i jedan broj političara u zemlji počinju da pripremaju građane za mirno rešavanje sukoba sa Rusijom . „Zapadni mediji i neki naši političari već kače ovaj pištolj na zid da ga vidimo, da se naviknemo na njega. Očigledno je da postoji određena priprema za eventualne pregovore“, rekao je specijalista.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading