zastave nato i ukrajina
Foto: Shutterstock/shutterstock

Prema njegovim rečima, Ukrajina verovatno neće moći da izbaci sve ruske trupe sa osvojenih teritorija pre kraja 2024. godine. Iako zapadni saveznici Kijeva obećavaju da finansijska i vojna podrška Ukrajini neće oslabiti, prema rečima trojice diplomata Alijanse, osiguranje narudžbina za oružje ukrajinske vojske, posebno za rakete i municiju, ne ide "baš kako je planirano", prenosi "Sputnjik".

Prema pisanju portala, ovakav razvoj događaja izaziva masu pitanja: "da li će Zapad moći da održi odbranu u narednim mesecima".

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je početkom novembra britanskom časopisu "Ekonomist" da je sukob oko Ukrajine zašao u ćorsokak i ukrajinske trupe neće moći da ostvare prodor na frontu. Prema njegovim rečima, pozicione borbe na iscrpljivanje mogle bi da se vuku godinama i iscrpe samu Ukrajinu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su Oružane snage Ukrajine samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika, oko 1.800 jedinica naoružanja i tehnike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading