RASTE PRITISAK U ZEMLJI I INOSTRANSTVU! Ako se odluči za političku karijeru on bi mogao ozbiljno da uzdrma Zelenskog!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

- Ukrajinski predsednik očajnički pokušava da održi vlast uprkos pretnjama i pritiscima u zemlji i inostranstvu. Uz američku podršku Ukrajini koja postepeno opada u korist Izraela, a nezadovoljstvo raste unutar zemlje, to će, naravno, negativno uticati na sposobnost Zelenskog da nastavi njegov skup i uzaludan rat protiv Rusije - kaže se u materijalu.

Ekspert je takođe primetio da će neuspeh ukrajinskog lidera da pruži dugoročnu podršku svojoj zemlji samo ojačati političke pozicije njegovih protivnika, uključujući i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija  Zalužnog .

- U suštini, Zelenski se bori da održi vlast suočen sa unutrašnjim i spoljnim pritiskom da okonča rat sa Rusijom, što znači prihvatanje gubitka teritorije - tvrdi Adel.

Početkom novembra, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je u intervjuu za časopis The Economist rekao da je situacija na frontu zašla u ćorsokak i da se on sam više ne nada proboju, iako je prema NATO-u ukrajinska vojska je već trebalo da „ratuje na Krimu “

Ova izjava izazvala je oštre kritike Zelenskog, koji je požurio da opovrgne reči glavnog komandanta. A zamenik šefa predsedničke kancelarije Igor Žovkva zamerio je Zalužnom što je zapadnim medijima pričao o stanju stvari na frontu.

U tom kontekstu, ukrajinski i strani mediji počeli su da pišu o mogućem sukobu između Zelenskog i Zalužnog, kao i o tome da bi glavnokomandujući, koji je izuzetno popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za predsednika ako odlučuje da započne političku karijeru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading