Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Snimak koji je zabeležio dron prikazuje flotu plovila koja se kreću preko Crnog mora ka Кrimu iz lučkog grada Vilkova. Medji navode da je snimak nastao na kraju 350 kilometara dugog puta koji je navodno usred noći prešlo 16 pripadnika specijalnih snaga Ukrajine.

Andrij Jusov, portparol kijevske vojne obaveštajne službe, rekao je da je nakon iskrcavanja došlo do žestoke borbe i da je bilo mnogo mrtvih i ranjenih na ruskoj strani, ali je priznao i da su ukrajinske snage takođe pretrpele velike gubitke.

- Nažalost, među ukrajinskim braniocima ima gubitaka, koji ipak nisu uporedivi sa ruskim. Specijalna operacija usmerena na deokupaciju Кrima se nastavlja. Apelujemo na sve stanovnike poluostrva da sačekaju i pomognu odbrambenim snagama na svaki mogući način u povratku ukrajinskih teritorija - navodi Jusov.

Ruski mediji su objavili da je tokom borbe ubijeno 13 Ukrajinaca.

- Nije bilo povređenih ili mrtvih među pripadnicima granične službe - navodi se u izveštaju ruskih medija koji su naveli i da su ratni avioni korišćeni protiv Ukrajinaca.

Portparol FSB je rekao da su uspeli da uhvate ukrajinskog vojnika Aleksandra Ljubosa (46).

Snimljen je sa rukama vezanim iza leđa, a izjavio je da je redov iz jedinice 0336 Glavnog direktorata za obaveštajnu odbranu Ukrajine. Na ispitivanju je navodno rekao da je cilj misije bio da postave ukrajinsku zastavu na Кrim.

Snimak dolazi nekoliko dana nakon što je Ukrajina poslala prethodnu džet ski misiju na Кrim. To je prvi put da su ukrajinski vojnici kročili na poluostrvo od 2014. godine.

 

 

Deset džet-skija je korišćeno za prevoz 20 ukrajinskih ljudi-žaba na 425 kilometara puta preko Crnog mora u oba smera.

Tokom misije, koja je organizovana krajem avgusta, ali o kojoj se prvi put javno raspravljalo tek pre nekoliko dana, navodno je došlo do sukoba ispred kontrolnog centra na Krimu. Borba je navodno trajala oko 30 minuta nakon čega je izdato naređenje za povlačenje, a svih 20 ljudi-žaba se ukrcalo na džet-skije i četiri sata su ih jurili ruski avioni.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading