RUSI IZVELI NAPAD Pogođeno važno strateško mesto
Foto: Printscreen/Printscreen

- To je zatvoreni program i niko vam neće reći kakav je njen status. Ono što vam mogu reći je, nažalost, to da je Rusija pogodila mesto gde su te rakete sastavljane. Sada smo prebacili određeni deo proizvodnje van granica naše zemlje - rekao je Danilov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 23. septembra da su ruske Oružane snage tokom te nedelje izvele 12 napada na vojne objekte Ukrajine, te da su nanele ozbiljnu štetu snabdevanju i borbenim mogućnostima ukrajinskih snaga.

Šta je poznato o ukrajinskim raketama

Danilov je početkom septembra saopštio da je u proleće 2020. godine predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao prvi ukaz o novom raketnom programu. Zelenski je krajem avgusta tvrdio da je Ukrajina upotrebila dalekometno oružje sopstvene proizvodnje, ali nije precizirao ni koja vrsta oružja je primenjena ni šta je pogođeno.

Međutim, ruski vojni stručnjaci objašnjavaju da je oružje sa najvećim dometom koje poseduje Ukrajina operativno-taktički sistem "Grom-2", ali njegov domet ne prelazi 500 kilometara.

- Svi postojeći noviteti su zapravo davnašnji projekti koji se sada jednostavno dorađuju. U državnim preduzećima koja proizvode oružje nema pravih stručnjaka - saopštio je izvor iz ukrajinske državne kompanije "Ukrspeceksport".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading