DEBAKL RUSA KOD BAHMUTA Ukrajinci ih potukli do nogu
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Britanci tvrde da su Ukrajinci odbili sve ruske kontranapade na Bahmutu i ​​zadržali kontrolu nad oslobođenom teritorijom. "Tokom protekle nedelje, ruske snage su uložile napore da pokrenu lokalne kontranapade na ukrajinske snage koje napreduju u sektorima Orihiv i Bahmut."

"U obe oblasti, ukrajinske snage su pobedile ruske napade i zadržale kontrolu nad nedavno oslobođenom teritorijom", pišu Britanci.

"Komentari koje je objavila ruska vojna zajednica ukazuju na krajnje razočaranje među onima koji su bili uključeni u ove kontranapade, posebno u blizini Bahmuta, sa izveštajima o "loše osmišljenim" napredovanju, nedostatku artiljerijske podrške i velikim žrtvama", pišu Britanci.

Tokom proteklih devet meseci, ruske snage u Ukrajini pokazale su se sposobnim da izvode snažne odbrambene operacije. Međutim, oni i dalje pokazuju samo minimalne ofanzivne sposobnosti. Komandanti se bore da orkestriraju složene zajedničke operacije, koncentrišu dovoljno artiljerijske municije i održe visok moral i napadački duh, pišu Britanci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading