HITNO POTREBNE RAKETE Kuleba: One su ključne za uspeh
Printscreen

„Rakete dugog dometa su se pokazale ključnim. Zbog toga su Taurus i ATACMS ključni za uspeh Ukrajine i molimo partnere da ih obezbede što je pre moguće. Oba će se koristiti isključivo unutar naših granica. Što je veći domet rakete, to je kraći rat“, napisao je Kuleba na društvenoj platformi X , ranije poznatoj kao Tviter.

Krstareće rakete Taurus imaju domet od preko 500 kilometara, mogu da probiju bunkere i smatraju se teškim za presretanje. Portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat, rekao je da bi rakete dugog dometa Taurus mogle značajno da ojačaju odbrambene sposobnosti Ukrajine.

Kako je ranije objavio na mreži X, Kuleba je danas razgovarao sa grčkim kolegom Jorgosom Gerapetritom o unapređenju bilateralne saradnje. "Zahvalio sam Grčkoj što se pridružila naporima G7 za jačanje bezbednosti Ukrajine. Obojica smo osudili ruske raketne napade na Zaporožje i druge ukrajinske gradove", napisao je ukrajinski ministar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Nebojša

11.08.2023 22:52

Žao mi je što Medvedev nije na funkciji predsednika, ovo sve ne bi trajalo duže od 5 minuta, bam nema više ukrajinaca. A životi Rusa, kao i tehnika, sačuvano. Taman kontaminirana zemlja bi bila odlična tampon zona izmedju Rusije i neprijatelja.