OSTALO JE SAMO DA ZAVRŠIMO ZAPOČETO Kadirov protiv pregovora, raspiruje vatru rata u Ukrajini (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Reči čečenskog predsednika prenosimo u celosti:

„Predstavnici različitih zemalja sve glasnije razgovaraju o temi pregovora o situaciji u Ukrajini. Najpreduzetniji od njih predlažu konkretan plan za mirno rešenje sukoba. Međutim, suštinski se ne slažem sa ovim.

Pregovori su potrebni samo strani koja je potpuno svesna da je u teškoj situaciji. Rusija objektivno nije jedna od njih.

Uvlačeći našu zemlju u ovaj dug i mukotrpan proces razgovora o mirovnom planu, oni samo pokušavaju da kupe vreme. Istovremeno, oni pogrešno veruju da to može pomoći kijevskom režimu da preokrene tok specijalne vojne operacije.

Ako su nas na samom početku SVO zapadne zemlje 'vešale' sankcijama sa penom na ustima, ubeđujući svoje istomišljenike da bi to dovelo do potpunog uništenja ruske privrede, sada situacija za njih nije najbolja. Oni su se neočekivano našli na ivici ekonomskog kolapsa. Rusija je u međuvremenu povećala tempo proizvodnje i značajno obogatila domaće tržište.

Istovremeno, imamo bolje uslove za vođenje malih i srednjih preduzeća u odnosu na inostrane kompanije koje su napustile zemlju. Sada žele da se vrate pod raznim izgovorima. To ukazuje da sankcije nisu izazvale očekivanu destruktivnu reakciju. Štaviše, zahvaljujući naporima neprijateljskih zemalja, uspeli smo da modernizujemo privredu zemlje.

Zato smatram da nema smisla pregovarati. Nismo zadovoljni ovim aranžmanom. Pobeđujemo na svim frontovima, i na bojnom polju i na međunarodnoj političkoj areni. Ostalo je samo da završimo ono što smo započeli“, napisao je Kadirov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading