IZVRŠEN UDAR PO ZMIJSKOM OSTRVU! Ukrajina dobila moćno oružje (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Mađarski premijer Viktor Orban poručuje da je Ukrajini potreban mir, a ne oružje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO:

Proglašena vazdušna opasnost

22:13 - U Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost.

Vagner predaje opremu

21:03 - Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se navodno vidi vojna oprema koju je ruskoj vojsci predao Vagner PMC.

Uključuje automatske minobacače 2B9, samohodne minobacače 2S4 i 2S9, tenkove T-90A i T-90M i MT-LB. Takođe i drugi kamioni, municija, mine i puške.

 

 

Ruske snage uništile NATO opremu

19:55 - Ka-52 „Aligator”, helikopter nove generacije, sposoban je da gađa oklopna i neoklopna vozila, ljudstvo i vazdušne ciljeve, što i čini na ratištu u zoni NVO.

 

 

Komandant izviđačko-jurišnog helikoptera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa pozivnim znakom Majak ispričao je kako su ruske rakete Vihor uništile i uništiće svu opremu koju su Oružanim snagama Ukrajine isporučile zemlje NATO-a, razgovaralo se i o ciljevima koji su pogođeni. 

Oborena raketa

18:45 - Ruska PVO oborila je iznad Melitopolja ukrajinsku raketu, saopštile su operativne službe.

Lavrov potvrdio produbljivanje odnosa Moskve i Pekinga

18:20 - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i rukovodilac kancelarije Komisije Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Vang Ji razmotrili su međunarodne napore za pokretanje pregovaračkog procesa o Ukrajini i potvrdili stav o produbljivanju spoljnopolitičke interakcije Moskve i Pekinga.

Putin tri sata zakasnio na govor u Moskvi

17:33 - Ruski predsednik Vladimir Putin zakasnio je tri sata na govor na Tehnološkom forumu u Moskvi. Ovo je prvi put da je Putin održao javni govor od konferencije NATO-a u Viljnusu. Kako prenosi ruski državni medij TASS, očekuje se da će Putin održati prilično dugačak govor.

Ukrajincima stigle zabranjene kasetne bombe iz Amerike

16:50 - Ukrajinski general potvrdio je danas za CNN da je Ukrajina od SAD-a primila kontroverznu kasetnu municiju. "Upravo smo ga dobili. Još ga nismo upotrebili, ali ono može radikalno da promeni situaciju na bojnom polju", rekao je general Oleksandr Tarnavski.

"I neprijatelj zna da ćemo s ovim oružjem imati prednost. Prepustiće nam onaj deo terena gde ga je moguće koristiti. Ovo je vrlo moćno oružje, više instance će odlučiti gde ćemo ga upotrebiti", dodao je.

Proleće 2022. godine: Кolona T-72B3 putuje kroz ogromna prostranstva (VIDEO)

16.16 -

 

 

Ukrajincima stigle zabranjene kazetne bombe iz Amerike

15.30 - Ukrajinski general potvrdio je danas za CNN da je Ukrajina od SAD-a zaprimila kontroverzno kazetno streljivo. "Upravo smo ga dobili. Još ga nismo upotrijebili, ali ono može radikalno promijeniti situaciju na bojnom polju", rekao je general Oleksandr Tarnavski.

"I neprijatelj zna da ćemo s ovim oružjem imati prednost. Prepustit će nam onaj dio terena gdje ga je moguće koristiti. Ovo je vrlo moćno oružje, više instance će odlučiti gdje ćemo ga upotrijebiti", dodao je.

OSU ispalile dve rakete HIMARS na Kujbiševski okrug u Donjecku (FOTO)

14.45

 

 

Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

14.20 - Oružane snage Rusije izvele su intenzivni napad visokopreciznim oružjem na mesta skladištenja municije Oružanih snaga Ukrajine, svi objekti su pogođeni;

- Oružane snage Rusije su odbile tri napada Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, gubici neprijatelja su iznosili 90 vojnika;

- Ruske trupe sprečile su pokušaje napada Oružanoh snage Ukrajine u pravcu Rovnopolja i Novodonjecka u DNR;

- Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana bezuspešno pokušavale da napreduju u donjeckom, krasnolimanskom i južnodonjeckom pravcu;

- Oružane snage Rusije su odbile 16 napada u donjeckom pravcu, uključujući i područje Marinke u DNR;

- Oružane snage Rusije u DNR uništile su skladišta municije 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 125. brigade teritorijalne odbrane;

- Ruske oružane snage likvidirale su oko 70 vojnika na hersonskom pravcu i uništile dve samohodna artiljerijska oruđa „Akacija“ i „Gvozdika“;

- Ruske trupe su pogodile položaje 128. Brdsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Pjatihatka u Zaporožskoj oblasti;

- Ruska vojska kod Кurdjumovke u DNR zaustavila je delovanje ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu iznosili su 480 vojnika.

PROBOJ DO GRANICE KRIMA Ukrajinci ne odustaju, imaju novi plan

14.09 - Plan ukrajinskih trupa da se iz zaporoškog pravca probiju do granica Krima je propao, izjavio je za Sputnjik vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

Prigrožinove firme dobile još milion rubalja

14.00 - Kompanije iz strukture Prigožina potpisale su devet ugovora vrednih više od milijardu rubalja nakon pokušaja pobune, piše RTVI, pozivajući se na ugovore.

Rusi aktivirali moćno oružje u rejonu Svatovo (VIDEO)

13.25 - Posade teških bacačkih sistema TOS-1A „Solncepek“ Centralnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije pale ukrajinske položaje u rejonu Svatovo.

 

 

Zelenski promenio melodiju!

13.12NATO lideri reagovali, pa usledio preokret

Zelenski: Kući se vraćam sa dobrim rezultatima

12.30 - Volodimir Zelenski kaže da se "vraća kući sa dobrim rezultatom" za Ukrajinu nakon što je prisustvovao dvodnevnom samitu NATO-a u Litvaniji.

"Vraćamo se kući sa dobrim rezultatom za našu zemlju, i što je veoma važno, za naše ratnike. Dobro naoružanje", rekao je on.

On je dodao da je važno da su otklonjene sve sumnje u vezi sa ulaskom Ukrajine u NATO u budućnosti. On je rekao da je samit pružio „nedvosmislenu jasnoću da će Ukrajina biti u NATO-u“.

Iako ukrajinski predsednik nije mogao odmah da dobije članstvo u NATO-u za svoju zemlju, uspeo je da obezbedi nove isporuke oružja iz nekoliko zemalja, uključujući Francusku i Nemačku.

FSB priveo dvojicu Rusa

11.53 -U Kurskoj oblasti FSB je priveo dvojicu Rusa koji su prenosili Oružanim snagama Ukrajine informacije o područjima gde se vrši utovar i kuda se kreće vojna tehnika.

Ruska vazduhoplovna grupa aktivirala svoja dejstva u severnoj zoni Crnog mora

11.20 - Ruska vazduhoplovna grupa opremljena višenamenskim borbenim letelicama Su-30SM, Su-34 i Su-35S, uključujući udarno-izviđačke bpl Inohodjec + letelice za radarsko osmatranje, javljanje i navođenje A-50U, aktivirala svoja dejstva u severnoj zoni Crnog mora, praktično do grada Кonstance (Rumunija).

Posle duže vremena izvršen udar po Zmijskom ostrvu. O ovim napadima javnost obavestili i ukrajinski info-resursi.

 

 

Rusi odbili napad u Vasiljevskom okrugu

10.54 -

Rusi odbili napad u Vasiljevskom okrugu

Ruska vojska je odbila pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da probiju odbranu u Vasiljevskom okrugu Zaporoške oblasti, napisao je vršilac dužnosti gubernatora regiona Evgenije Balicki na svom telegram kanalu.

- Neprijatelj je pokušao da probije odbranu u sektoru Lugovo-Mali Ščerbaki u Vasiljevskom okrugu. Njihovi glavni napori su usmereni na proširenje uporišta u oblasti ​​sela Pjatihatki. Artiljerija naše 58. armije i Sudoplatovskog bataljona otvorila je vatru na neprijatelja - rekao je on.

Ukrajinske trupe su pretrpele značajne gubitke, nisu uspele da ostvare svoje ciljeve, dodao je on.

PVO radi iznad Donjecka (VIDEO)

10.36

SMRTONOSNA TAKTIKA Ruski izviđači protiv protiv pešadije Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

10.19 Minobacači 58. odvojenog bataljona specijalne namene su uspešno neutralisali pešadiju Oružanih snaga Ukrajine.

Zelenski odbacio ideju zamrznutog sukoba

09.20 - Zelenski je u sredu na NATO samitu u potpunosti odbacio ideju zamrznutog sukoba, što je situacija u kojoj je ratni sukob završio, ali ni mirovni sporazum ni neki drugi politički okvir nisu doveli do rešenja sukoba i zadovoljstva sukobljenih strana. "Siguran sam da Bajden i Šolc neće zauzeti ovakav izdajnički stav", rekao je Zelenski. "Nikada nećemo menjati bilo kakav status za bilo koji deo naše teritorije, pa makar to bilo samo jedno selo s jednim dedom", dodao je. "Nećemo odustati od naših teritorija niti ćemo ih menjati za zamrznuti sukob. To se neće dogoditi", rekao je Zelenski.

Bacaju ih u vatru

09.17 - Ruske snage potpuno kontrolišu selo Kleščejevka kod Artjomovska u DNR, borci specijalnog odreda Ahmat drže liniju odbrane od njega do Kurdjumovke, rekao je komandant jedinice Apti Alaudinov jutjub-kanalu Solovjov uživo.

Prema rečima Alaudinova, neprijatelj će "nastaviti da baca svoje snage u vatru, ali će na kraju ipak odustati". Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov najavio premeštanje odreda specijalnih snaga Ahmat na pravac Artjomovsk.

Udar na Zmijsko ostrvo

08.35 - Ukrajinska i ruska javnost izveštavaju o ruskom udaru na Zmijsko ostrvo dronovima i raketama vazduh-zemlja.

Ranije je bilo informacija o napadima na luku Odesa. ČOdeska javnost izveštava da su u luci bila poslednja dva broda koji bi trebalo da isporučuju žito u Egipat.

 

 

Kličko: Napad dronovima na Kijev, jedna osoba stradala

07.20 - Tokom noći u ruskim napadima dronovima na Kijev stradala je jedna osoba, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Kličko je na Telegramu naveo da je telo muškarca pronađeno kada su hitne službe ugasile požar u istorijskom delu prestonice Podilu. 


Potvrđeno: Ukrajinci ubili ruskog generala

06.57 - Zamenik komandanta ruskog Južnog vojnog okruga general Oleg Zokov poginuo je u ukrajinskom raketnom napadu, objavila je ruska državna televizija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading