OBORENO OSAM DRONOVA IZNAD MOSKVE Ukrajinski vojnici samovoljno napustili položaje u krasnolimanskom pravcu (FOTO/VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Rusija je tokom jučerašnjeg dana nastavila talas vazdušnih udara na Kijev, crnomorsku luku Odesa i grad Hmeljnicki na zapadu Ukrajine, tvrdi Kijev.

Vjačeslav Glatkov, gubernator ruske Belgorodske oblasti koja se graniči sa Ukrajinom, saopštio je da su ukrajinske snage granatirale nekoliko pograničnih naselja.

Danska premijerka Mete Frederiksen saopštila je da njena vlada planira da poveća izdvajanja koja se odnose na vojnu pomoć Ukrajini za 2,6 milijardi dolara ove i naredne godine. 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o situaciji u Ukrajini, saopštio je kabinet turskog lidera.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o povlačenju Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi.

Poljska najavljuje zatvaranje granice za teretna vozila iz Belorusije i Rusije. Ukrajina uvela sankcije Iranu na 50 godina.

Strani investitori iz Rusije su povukli 36 milijardi dolara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

 

 

Granatiran centar za privremeni smeštaj u Belgorodskoj oblasti, ima poginulih

18.40 - U ukrajinskom granatiranju centra za privremeni smeštaj za stanovnike Šebekinskog okruga ima poginulih, saopštio je danas guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Četvoro poginulih u napadima dronovima u Ukrajini

17.37 - Broj poginulih u najnovijim ruskim napadima dronovima na Ukrajinu je ažuriran, a zvaničnici sada kažu da su najmanje četiri osobe poginule.

Ukrajinski parlament izglasao je smanjenje starosne granice za služenje vojnog roka

16.50 - Ukrajinski parlament izglasao je smanjenje starosne granice za služenje vojnog roka za regrute. Vrhovna rada, ukrajinski parlament, izglasala je nacrt zakona o smanjenju maksimalne starosne granice za registraciju vojne službe sa 27 na 25 godina, javio je u Telegramu ukrajinski političar Jaroslav Železnjak.
 

Кličko o napadu bespilotnih letelica na Moskvu

14:48

 

Napad dronovima na Moskvu

14:10

 

Istražni komitet istražuje pad dronova na zgrade u Moskvi

13:50

 

Šojgu: Ukrajinske snage tokom maja izgubile više od 16.000 vojnika

13:20 - Oružane snage Ukrajine su tokom maja izgubile više od 16.000 vojnika, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Grupacije ruske vojske nastavljaju efikasno da poražavaju protivnika. Samo tokom ovog meseca gubirci su više od 16.000 ukrajinskih vojnika, 16 aviona, pet helikoptera, 466 bespilotnih letelica, više od 400 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 238 jedinica poljske artiljerije i minobacača“, rekao je Šojgu.

On je dodao da je „presretnuto i uništeno 196 projektila „hajmars“, 16 raketa „harm“ i 29 krstarećih raketa velikog dometa „storm šedou“.

Snimak rada PVO raketnog sistema Pancir-S na dronu u Moskovskoj oblasti

12:49

 

 

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata

 

12:12 - Ruske trupe izvele su kopnene napade severoistočno od Кupjanska i na liniji Svatovo-Кremennaja

 

 

Poznata mesta gde su ukrajinski dronovi padali na mapi Moskve i Moskovske oblasti

11:50

 

Premeštanje ukrajinske vojske duž linije fronta

11:10 - U Zaporoškoj oblasti počelo je premeštanje ukrajinske vojske duž linije fronta, saopštio je predsednik pokreta „Zajedno s Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Zabeleženo je premeštanje ukrajinske vojske i tehnike duž linije fronta. Često se to radi tokom dana, a noću se tehnika vraća nazad. S praktične tačke gledišta to je besmisleno, lai mi razumemo da je to 'ratna oluja', da žele da nas zbune i da stvore utisak lažnog pravca za kontraofanzivu koja se priprema - rekao je Rogov.

Zaharova: Ne prihvatajte mamac britanskih obaveštajnih službi

10:20 - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je strane državljane da ne podlegnu naporima i ne prihvate mamac britanskih obaveštajnih službi koje regrutuju i traže "topovsko meso" za kontraofanzivu Ukrajine, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je podsetila da je britanski portal za zapošljavanje objavio oglase u kojima se traže plaćenici sa Bliskog istoka i iz severne Afrike za učešće u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Senator Lindzi Grejem zahteva da se Кijevu da kasetna municija i rakete dugog dometa

09:50

 

MO Rusije: Ukrajina napala Moskvu sa 8 dronova, svi pogođeni; teroristički napad

09:20 - Ukrajinske snage bezbednosti upotrebile su osam dronova za napad na Moskvu i svi dronovi su pogođeni, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije. Tri bespilotne letelice neutralisane su elektronskim sredstvima, izgubile su kontrolu i skrenule sa predviđenih ciljeva, a pet je oboreno protivvazdušnim sistemom Pancir-S u Moskovskoj oblasti.Rusko Ministartsvo odbrane ocenilo je napad kao teroristički.

Ukrajinski vojnici napustili položaje u krasnolimanskom pravcu

08:53 - Ukrajinski vojnici samovoljno su napustili položaje u naseljima Nevski i Makejevka u pravcu Krasnog Limana, saopštio je potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko.

- U krasnolimanskom pravcu nakon napada Oružanih snaga Rusije na odrede protivnika u Makejevki i Nevskom primećeno je da ukrajinski vojnici samovoljno napuštaju položaje - rekao je Maročko i dodao da je ukrajinska komanda na ta područja prebacila dodatne snage.

Još snimaka iz moskovske oblasti

08:12

 

Napad dronovima na Moskvu

07:43 - 13 dronova oboreno je na prilazu i na periferiji, a tri su se srušila na višespratnice na Lenjinskom prospektu, Profsojuznajskoj i Atlasovoj ulici.

 

 

Više od deset jutros oborenih dronova u Podmoskovlju

07:08 - Većina ih je uništena u oblastima Istre, Кrasnogorska i Odintsova.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading