Ovaj potez Kijeva mogao bi da izazove nuklearnu katastrofu
Foto: Alo/printscreen

"Razmatra se dizanje u vazduh skladišta sa istrošenim nuklearnim gorivom u Harkovu kako bi se optužila Moskva da je izvršila raketni napad na nuklearno postrojenje", precizirao je sagovornik RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, u gradu postoji nekoliko nuklearnih reaktora, među njima su i oni u Nacionalnom naučnom centru Harkovskog instituta za fiziku i tehnologiju i Fizičko-tehničkom institutu "Verkina" Nacionalne akademije nauka Ukrajine.

"Harkov je u tom pogledu sasvim pogodan za sprovođenje tako monstruoznog terorističkog napada koji planiraju ukrajinski neonacisti", objasnio je izvor.

U nedostatku oštre reakcije UN, OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija na terorističke napade Kijeva na rusku teritoriju, ukrajinsko rukovodstvo se oseća slobodno da može da sprovede ovako nehuman plan, napomenuo je sagovornik agencije.

Šteta od katastrofe, ukoliko do nje dođe, ugroziće bezbednost ne samo na istoku Ukrajine, već i u Rusiji, Belorusiji i nekim državama EU, preneo je portal Raša tudej Balkan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading