LAVROV "SLEDIO" ZAPAD Rusija nije sama
Foto: EPA/EPA/PAVEL GOLOVKIN

Cilj Zapada je javno saopšten - pobediti Rusiju na frontu, ali ne samo to - već i potpuno uništiti Rusku Federaciju kao političku silu. Žele i da proteraju ruski narod sa Krima i drugih teritorija koje su se prošle godine priključile Rusiji, istakao je ministar.

Nastupila je epoha multipolarnosti, iako taj prelazak može trajati dugo, Rusija u svemu tome nije sama - imamo puno saveznika, kao što su Iran, Kina i druge zemlje, uverio je on.

Zapad ne krije da postojanje Rusije kao samostalnog centra nije moguće ukoliko Zapad želi da ostane dominantna sila u svetu, pojasnio je.

Anglosaksonci su, naglasio je ruski ministar, potčinili sebi pre svega svu kontinentalnu Evropu, ali i ceo kolektivni Zapad, a Evropska unija je u ovoj situaciji izgubila samostalnost...

Poslednja dešavanja u svetu do kojih je došlo zbog situacije u Ukrajini ubrzavaju proces buđenja mnogopolarnosti, dodao je Lavrov.

U svetu je ipak došlo do nekakvog "razdvajanja" kolektivnog Zapada, sa jedne strane, i predstavnika Globalnog Juga i dela Azije, sa druge, a to se dešava, između ostalog i jer je diktatura Zapada u poslednje vreme postala sve agresivnija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading