IZDAĆE GA NAJBLIŽI! Lavrov o mogućem scenariju za kraj rata u Ukrajini, otkrio detalje
Foto: EPA/EPA/ MAXIM SHIPENKOV / POOL

Lavrov je u televizijskom intervjuu sve to objasnio

- SAD su napustile avganistansko rukovodstvo, na koje su se oslanjale tokom dvadesetogodišnje okupacije te zemlje... Nadam se da savremeni političari obraćaju pažnju na istoriju i na to šta se dešava sa hegemonom koji želi da se nametne svima - rekao je Lavrov u intervjuu televiziji „Cargrad“.

Na novinarsko potpitanje, da li to može biti kraj ukrajinske krize, Lavrov je kratko odgovorio: „Ne isključujem to”.

- Politikolozi o tome dosta pišu. Predviđaju da će se sve ovo nastaviti dok to bude trebalo Amerikancima. Ti ljudi će biti na vlasti dok im budu potrebni - objasnio je Lavrov.

Rusija ostaje otvorena za diplomatiju po pitanju Ukrajine, s tim da ona mora da bude ozbiljna, izjavio je šef ruskog MIP-a, istakavši da Moskva još ne vidi ozbiljne predloge svojih zapadnih kolega.

- Mogu da kažem, bez otkrivanja detalja, da periodično pojedini politikolozi koji imaju veze u prestonicama zemalja NATO-a (i u Vašingtonu i Briselu) svojim političkim kanalima šalju signale da „treba da sve ovo da završimo”, da treba da se vratimo u granice iz 1991. godine i da „Krim nije naš“. Da li je to diplomatija? Prvo, to su ultimatumi i ucene. Drugo, to je potpuno nerazumevanje naše pozicije, našeg naroda i realnosti na terenu - istakao je ministar.

Zapad nastavlja sa eskalacijom situaciju u Ukrajini sa ciljem da se porazi Rusija, naglasio je šef ruske diplomatije.

- Zapad svakodnevno peni: Dajmo Ukrajini više oružja“; „Dajmo rakete dugog dometa, krilate, nekrilate, tenkove“; „Uskoro će biti avioni, ali ne sada, malo kasnije "; "Moramo dokrajčiti Rusiju. Verovatno nisu naivni ljudi. Makar je njihova vojska trebalo da objasni političarima da u nekoj fazi akcija naiđe na reakciju. Ako podignete letvicu i eskalirate sukob, onda verovatno treba očekivati odgovarajuću reakciju, makar po zakonima fizike i rata - zaključio je Lavrov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading